DIP 100 (C)

Merk:  NOVANEX
Model:  DIP 100 (C)
Beschikbaarheid:  Out Of Stock
0 beoordeling(en).  (0 beoordeling(en).)   |   Beoordeel

DIP 100 (C)

DYNAMIC ISOPHONE PROCESSOR

BESCHRIJVING:

De Novanex Dynamic Isophone Processor wordt als volgt geschakeld:

De eindtrappen van uw oorspronkelijke stereo-versterker, worden losgekoppeld van de daaraan verbonden luidsprekers. Novanex stelde vast, dat praktisch alle transistor-eindversterkers, niet meer belast door hun luidsprekers, een, bij grote benadering, onvervormd signaal afgeven. Deze eigenschap wordt hier benut, door in de DIP 100(C) dit signaal op te delen tot een zogenaamd lijnsignaal, dat door de Dynamic Isophone Processor kan worden verwerkt. Het verkregen signaal is dan geschikt, om aan een eindversterker te presenteren.

Doordat uw oorspronkelijke eindversterker al benut is, voor het verkrijgen van het lijnsignaal, heeft Novanex een tweede (stereo) versterker toegevoegd aan de isophone-processor, om weer luidsprekers te kunnen besturen. Aan de uitgang daarvan kunnen dus uw oorspronkelijke luidsprekers weer worden aangesloten. Voorwaarde is echter, dat uw luidsprekers meer dan 6 Ohm impedantie (per stuk) hebben.

De aldus beschreven schakeling vindt u in blokschema afgedrukt bovenop uw versterkerkast, die bedoeld is als "voet" voor u stereo-toren.

Hieruit blijkt ook, dat de volgende voorziening in uw nieuwe aanwinst is opgenomen:

Is de DIP 100(C) ingeschakeld, dan is de schakeling als boven beschreven. Is het apparaat echter uitgeschakeld, dan zorgt een interne magneetschakelaar, dat uw boxen weer, volgens de oude situatie, worden aangesloten. U kunt dus altijd nog 'draaien', zoals u gewend was.

Hebt u alles aangesloten, controleert u dan, of de trimmer (4) geheel linksom gedraaid staat. Daarna legt u een CD in uw speler, welke een zo konstant mogelijke geluidsterkte van de muziek produceert.

Kontroleert u vooral goed, of u de verschillende verbindingen goed hebt aangebracht. Zou bijvoorbeeld per ongeluk de oude versterker worden aangesloten op de uitgang van de nieuwe, dan zouden beide versterkers hierdoor kunnen worden beschadigd.

AFREGELPROCEDURE:

Schakel de DIP 100(C) niet in. Schakel de CD-speler en uw oorspronkelijke versterker wel in. Draai de volumeregelaar op uw versterker tot driekwart ('2 uur'). Vervormt het geluid, dan draait u de volumeregelaar zover terug, totdat die vervorming grotendeels verdwenen is.

Tracht nu zo goed mogelijk te onthouden, hoe luid dit is.

Schakel de DIP 100(C) in en draai de trimmer (4) heel langzaam naar rechts totdat dezelfde luidheid weer is verkregen.

Uw apparaat is dan afgeregeld en u kunt het volume, op uw oude versterker langzaam terugdraaien. Het zal u nu opvallen, dat bij zachter wordend geluid, dit anders klinkt dan vroeger: U luistert nu, bij grote benadering, isophonisch:

De details in uw muziek blijven beter hoorbaar, zelfs als u het volume terugdraait tot zodanig lage niveau's waarbij u vroeger zeker geen plezier meer van uw installatie had.

Wij wensen u veelluistergenoegen met uw nieuwe installatie toe.

Gebruiksaanwijzing

Beoordeel

Uw naam:
Uw beoordeling:
Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht            Goed

Voer onderstaande code in:Tags:   dip, 100, (c), effect, apparatuur