VI-D3 Vochtmeter voor caravans

Prijs: €169,40
Excl. BTW: €140,00
Merk:  CAISSON
Model:  VI-D3
Beschikbaarheid:  Op voorraad
0 beoordeling(en).  (0 beoordeling(en).)   |   Beoordeel

VI-D3 Vochtmeter voor caravans

De VI-D3 is al sinds de eerste versie van meer dan 20 jaar geleden de keuze voor caravanbedrijven en particulieren om caravans the controleren op lekkages en vochtproblemen.

Of het nu gaat om de jaarlijkse controle van de caravan of om te gebruiken bij de aankoop, deze meter behoedde talloze mensen voor kostbare reparaties en dure miskopen.

CARAVAN INSPECTIE:

Het is raadzaam uw caravan minstens een of twee keer per jaar te inspecteren. De VI-D3 is  zeer geschikt om u bij deze taak te helpen. De meter werkt met behupl van electromagnetische golven die dwars door materialen heen kan meten, zowel door gelamineerd hout of plastic folie zonder beschadigingen te veroorzaken ( non-destructieve meting ). Metingen worden in de regel aan de binnenkant van de caravan uitgevoerd, bij voorkeur op plaatsen waar de meeste problemen te verwachten zijn, zoals bij deuren, ramen en in hoeken. Het is raadzaam om de meetresultaten op te schrijven met de precieze locatie van de metingen (Tip: gebruik kleine stikkers met nummers.)
Vergeet niet dat de metingen worden weergegeven in de Caisson 15. Schaal, welke vanwege de grote variatie in materialen en diktes, een relatieve schaal is, en geen percentages betekenen. Bij iedere inspectie dient u de oude met de nieuwe resultaten te vergelijken, indien u een significant verschil ziet dient u een specialist in te schakelen.

Meetresultaten dienen in het algemeen als volgt te worden geinterpreteerd:
2,5 tot 3,0 zijn normale meetwaardenvoor droog materiaal:
3,0 tot 5,5  betekent dat er metalen profielen achter de wand aanwezig kunnen zijn die een verhoogde waarde kunnen veroorzaken. Dit is normaal zolang deze waarden over een zekere periode constant blijven.

5,5 en hoger kan nog normaal zijn afhankelijk van het type caravan, zolang de meetwaarden over langere tijd constant blijven. Mocht de waarde oplopen of naar beneden gaan betekent dat er hhogstwaarscijnlijk vocht in de wand aanwezig is. Bijzondere aandacht is dan vereist.

Het is belangrijk om enig inzicht te hebben hoe uw caravan is opgebouwd en enig begrip over het meetprincipe. om juiste aannames te kunnen maken.

  • Non-destructieve meetmethode
  • Grafische display 128*64 pixels met backlighting.
  • Batterijstatus indicator.
  • Geheugen functie laatste meting (MAX  HOLD-functie)
  • Meetsensor kopsekant meter
  • Meetdiepte tot 3 cm
  • Geleverd inclusief kunststof koffertje.

Gebruiksaanwijzing D3

         Mode d'emploi  D3

 

Prijs is incl. 21% BTW +7,21 Euro Verzendkosten incl. BTW. 

Beoordeel

Uw naam:
Uw beoordeling:
Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht            Goed

Voer onderstaande code in: